dc.contributor.author |
Дзюндзя, Оксана |
|
dc.contributor.author |
Горач, Ольга |
|
dc.contributor.author |
Резвих, Ніна |
|
dc.date.accessioned |
2024-01-30T12:25:14Z |
|
dc.date.available |
2024-01-30T12:25:14Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.citation |
Дзюндзя, О., Горач, О., Резвих, Н. Технологічні процеси та обладнання для гомогенізації майонезу. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету,2023. 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.373 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/9072 |
|
dc.description.abstract |
Майонези – один з найбільш популярних соусів, що виготовляються харчовою промисловістю. Однією з проблем з виробництва даної продукції є шаруватість готового продукту та наявність краплин жиру на поверхні майонезу, що свідчить про несправність гомогенізатора або не правильний його підбір.
Метою даної роботи є дослідження перспективних напрямів гомогенізації емульсій та вивчення технічних характеристик сучасних гомогенізаторів для удосконалення способу отримання майонезних соусів високої якості.
У роботі проведено аналіз основних типів гомогенізаторів, які використовуються для виробництва майонезів. В результаті вивчення технічних характеристик гомогенізаторів різного типу встановлено, що найбільш раціональним є використання ультразвукової обробки для отримання продукції високої якості. |
ru |
dc.publisher |
Таврійський державний агротехнологічний університет |
ru |
dc.subject |
гомогенізатор, емульсія, майонез, технологічний процес, якість, жирність, гомогенізація, емульгування. |
ru |
dc.title |
ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ГОМОГЕНІЗАЦІЇ МАЙОНЕЗУ |
ru |
dc.type |
Article |
ru |