Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Дзюндзя, Оксана | |
dc.contributor.author | Погрібняк, Олена | |
dc.date.accessioned | 2024-01-28T16:47:50Z | |
dc.date.available | 2024-01-28T16:47:50Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 2023, № 13(1). | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/9045 | |
dc.description.abstract | Покращення якості харчування людей є пріоритетним при розробці нових страв в меню закладів ресторанного господарства. Особливо гостро торкнулось це питання щодо недостатньо широкого використання у стравах гарбуза, як сировини, багатої на вітаміни та мікроелементи. Метою статті є створення нової рецептури салату з використанням гарбуза, на основі аналізу сорту, хімічного та біологічного складу даного овоча, як джерела важливих поживних речовин. Об’єктом дослідження обрано технологію приготування «Теплого салату з гарбузом, бринзою та грейпфрутом». Предмет дослідження: гарбуз сорт «Столовий зимовий великоплідний», «Теплий салат з гарбузом, бринзою та грейпфрутом». В результаті кулінарних проробок та дегустації дослідних зразків розроблено рецептуру салату з найкращими показниками смаку. | ru |
dc.publisher | Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного | ru |
dc.subject | страви, технологія, сорт, гарбуз, властивості, харчова цінність | ru |
dc.title | Перспективи використання гарбуза у стравах для закладів ресторанного господарства. | ru |
dc.type | Article | ru |