dc.contributor.author |
Горач, Ольга Олексіївна |
|
dc.contributor.author |
Дзюндзя, Оксана |
|
dc.contributor.author |
Олейникова, Світлана |
|
dc.date.accessioned |
2024-01-27T10:11:37Z |
|
dc.date.available |
2024-01-27T10:11:37Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.citation |
Горач О.О., Дзюндзя О.В., Олейникова С.О. ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА ПРОЕКТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЛІНІЙ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БОРОШНА ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ |
ru |
dc.identifier.issn |
2307-5732 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/9027 |
|
dc.description.abstract |
В статті розглянуто технологічне обладнання для виробництва безглютенового
борошна функціонального призначення та необхідність проектування технологічних ліній
з його виробництва. Зазначено, що на сьогоднішній день світовий ринок безглютенових
продуктів харчування безперервно зростає, але технологічний процес виробництва без-
глютенового борошна для виготовлення функціональних продуктів харчування потребує
дотримання та виконання певних вимог виробничого процесу.
Встановлено основні недоліки та перешкоди, які не дозволяють одержувати без-
глютенове борошно високої якості, яке б відповідало європейським стандартам яко-
сті, які полягають у використанні однакового обладнання для виробництва різних видів
борошна, а також велика імовірність потрапляння глютену в продукти, через перене-
сення сировини, що містить глютен, з обладнання та тари, які використовуються у тех-
нологічному процесі виробництві. Визначено, що головною проблемою при виготовлення
безглютенового борошна є підтримка чистоти приміщень для зберігання, транспорту-
вання та виробничих приміщень на підприємствах галузі, що виробляють безглютенову
продукцію. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Херсонський державний аграрно-економічний університет |
ru |
dc.relation.ispartofseries |
Технічні науки; |
|
dc.subject |
харчова промисловість |
ru |
dc.subject |
виробництво |
ru |
dc.subject |
технологічне обладнання |
ru |
dc.subject |
проєктування |
ru |
dc.subject |
функціональні продукти харчування |
ru |
dc.title |
ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА ПРОЕКТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЛІНІЙ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БОРОШНА ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ |
ru |
dc.title.alternative |
Technological equipment and design of technological lines for the production of functional purpose flour |
ru |
dc.type |
Article |
ru |