dc.contributor.author |
Соколовська, І. М. |
|
dc.contributor.author |
Ковтун, Д. |
|
dc.date.accessioned |
2024-01-17T17:01:40Z |
|
dc.date.available |
2024-01-17T17:01:40Z |
|
dc.date.issued |
2023-01-21 |
|
dc.identifier.citation |
Ковтун Д. Соколовська І. М. Використання генетично модифікованих рослин у сільськогосподарському виробництві. Тези доповідей міжнародної наукової інтернет-конференції «Інноваційні зернопродукти і технології» (21 лютого 2023 року). Уманський національний університет садівництва, 2023 р. 55–58. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/8880 |
|
dc.description.abstract |
З метою покращення характеристик сучасних сортів, таких як врожайність, стійкість до шкідників та хвороб, а також властивостей, які забезпечують оптимальні умови зберігання та транспортування створюють модифіковані сорти в процесі зміни їх генетичної структури. У більшості країн світу, в тому числі і в Україні, проведення досліджень та отримання відповідних дозволів є обов'язковим перед використанням модифікованих сортів рослин. Для перенесення чужорідної інформації в геном рослин застосовують в основному три способи трансформації: бактеріальний, вірусний та агролістичний. Використання трансгенних рослин – це майбутнє сільськогосподарської промисловості. Причому розробки генної інженерії матимуть змогу допомогти сільському господарству вийти з багатьох скрутних ситуацій. А нові біотехнології забезпечать вирішення інших проблем: продовольчих, технологічних та політичних. |
ru |
dc.publisher |
Уманський національний університет садівництва |
ru |
dc.subject |
генетична інженерія |
ru |
dc.subject |
покращення сучасних сортів |
ru |
dc.subject |
модифіковані сорти |
ru |
dc.subject |
способи трансформації генетичного матеріалу |
ru |
dc.subject |
бактеріальна трансформація |
ru |
dc.subject |
генетично модифіковані організми |
ru |
dc.title |
ВИКОРИСТАННЯ ГЕНЕТИЧНО МОДИФІКОВАНИХ РОСЛИН У СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ |
ru |
dc.type |
Thesis |
ru |