Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Соколовська, І. М. | |
dc.contributor.author | Ковтун, Д. | |
dc.date.accessioned | 2024-01-17T17:01:40Z | |
dc.date.available | 2024-01-17T17:01:40Z | |
dc.date.issued | 2023-01-21 | |
dc.identifier.citation | Ковтун Д. Соколовська І. М. Використання генетично модифікованих рослин у сільськогосподарському виробництві. Тези доповідей міжнародної наукової інтернет-конференції «Інноваційні зернопродукти і технології» (21 лютого 2023 року). Уманський національний університет садівництва, 2023 р. 55–58. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/8880 | |
dc.description.abstract | З метою покращення характеристик сучасних сортів, таких як врожайність, стійкість до шкідників та хвороб, а також властивостей, які забезпечують оптимальні умови зберігання та транспортування створюють модифіковані сорти в процесі зміни їх генетичної структури. У більшості країн світу, в тому числі і в Україні, проведення досліджень та отримання відповідних дозволів є обов'язковим перед використанням модифікованих сортів рослин. Для перенесення чужорідної інформації в геном рослин застосовують в основному три способи трансформації: бактеріальний, вірусний та агролістичний. Використання трансгенних рослин – це майбутнє сільськогосподарської промисловості. Причому розробки генної інженерії матимуть змогу допомогти сільському господарству вийти з багатьох скрутних ситуацій. А нові біотехнології забезпечать вирішення інших проблем: продовольчих, технологічних та політичних. | ru |
dc.publisher | Уманський національний університет садівництва | ru |
dc.subject | генетична інженерія | ru |
dc.subject | покращення сучасних сортів | ru |
dc.subject | модифіковані сорти | ru |
dc.subject | способи трансформації генетичного матеріалу | ru |
dc.subject | бактеріальна трансформація | ru |
dc.subject | генетично модифіковані організми | ru |
dc.title | ВИКОРИСТАННЯ ГЕНЕТИЧНО МОДИФІКОВАНИХ РОСЛИН У СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ | ru |
dc.type | Thesis | ru |