Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Соколовська, І. М. | |
dc.contributor.author | Ковтун, Д. | |
dc.date.accessioned | 2024-01-17T16:37:51Z | |
dc.date.available | 2024-01-17T16:37:51Z | |
dc.date.issued | 2023-03-24 | |
dc.identifier.citation | Ковтун Д. Соколовська І. М. ГЕННА ІНЖЕНЕРІЯ РОСЛИН: РИЗИКИ ТА НЕБЕЗПЕКИ. Збірник матеріалів ІІ Міжнародної науково–практичної конференції «Селекція агрокультур в умовах змін клімату: напрямки та пріоритети». Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства. 24 березня 2023 року. Одеса. Олді+. 50–52. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/8878 | |
dc.description.abstract | Використання генної інженерії для покращення сортів сільськогосподарських культур можна розглядати як модернізацію традиційної селекції рослин, оскільки цілі залишаються тими самими. Проте, з технічної та етичної точки зору, генна інженерія, яку також називають «сучасною біотехнологією», щоб відрізнити її від більш класичних біотехнологій, які не передбачають маніпуляції з геномами, є радикально новою технологією з рядом потенційних наслідків для біобезпеки. використання технології рекомбінантної ДНК для введення нових ознак у живі організми є потужним кількісним стрибком у нашій здатності керувати сільськогосподарським середовищем. За останні тридцять років значних технологічних змін наше розуміння ризиків, пов’язаних зі створенням трансгенних культур, розвинулося, але все ще далеке від повного розуміння. | ru |
dc.publisher | Олді+ | ru |
dc.subject | генна інженерія | ru |
dc.subject | біотехнологія | ru |
dc.subject | покращення культурних рослин | ru |
dc.subject | генетично модифіковані організми | ru |
dc.subject | трансгенні організми | ru |
dc.title | ГЕННА ІНЖЕНЕРІЯ РОСЛИН: РИЗИКИ ТА НЕБЕЗПЕКИ. | ru |
dc.type | Thesis | ru |