dc.contributor.author |
Бреус, Денис |
|
dc.contributor.author |
Даншанін, Павло |
|
dc.date.accessioned |
2024-01-09T08:32:49Z |
|
dc.date.available |
2024-01-09T08:32:49Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.isbn |
978-966-289-801-9 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/8716 |
|
dc.description.abstract |
Проблема дефіциту азоту в природних екосистемах виникла насам-
перед внаслідок розвитку сільського господарства. Здавна сільські
жителі виявили, що бобові культури сприяють підвищенню родючості
ґрунту. Вже в III–I століттях до н.е. цю інформацію писали давні філо-
софи, такі як Теофраст, Катон, Варрон, Пліній і Вергілій.
Загальна кількість азоту, яка накопичується у надземній
частині та рештках рослин бобових культур, становить приблизно
150–200 кг на гектар для люпину, 180 кг для конюшини, 300 кг для
люцерни і 60–90 кг для гороху протягом року. В цей час в ґрунті зали-
шається до 60–80 % цього азоту. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Херсонський державний аграрно-економічний університет |
ru |
dc.relation.ispartofseries |
VІ International Scientific and Practical Conference; |
|
dc.subject |
дефіцит азоту, сільське господарство, азотофіксуючі бактерії, горох овочевий |
ru |
dc.title |
Вплив азотофіксуючих бактерій на вирощування гороху овочевого |
ru |
dc.type |
Thesis |
ru |