Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Бреус, Денис | |
dc.contributor.author | Даншанін, Павло | |
dc.date.accessioned | 2024-01-09T08:32:49Z | |
dc.date.available | 2024-01-09T08:32:49Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.isbn | 978-966-289-801-9 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/8716 | |
dc.description.abstract | Проблема дефіциту азоту в природних екосистемах виникла насам- перед внаслідок розвитку сільського господарства. Здавна сільські жителі виявили, що бобові культури сприяють підвищенню родючості ґрунту. Вже в III–I століттях до н.е. цю інформацію писали давні філо- софи, такі як Теофраст, Катон, Варрон, Пліній і Вергілій. Загальна кількість азоту, яка накопичується у надземній частині та рештках рослин бобових культур, становить приблизно 150–200 кг на гектар для люпину, 180 кг для конюшини, 300 кг для люцерни і 60–90 кг для гороху протягом року. В цей час в ґрунті зали- шається до 60–80 % цього азоту. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.relation.ispartofseries | VІ International Scientific and Practical Conference; | |
dc.subject | дефіцит азоту, сільське господарство, азотофіксуючі бактерії, горох овочевий | ru |
dc.title | Вплив азотофіксуючих бактерій на вирощування гороху овочевого | ru |
dc.type | Thesis | ru |