dc.contributor.author |
Коміссарова, Тетяна |
|
dc.contributor.author |
Дуга, Вікторія |
|
dc.date.accessioned |
2023-12-27T11:31:40Z |
|
dc.date.available |
2023-12-27T11:31:40Z |
|
dc.date.issued |
2023-11-24 |
|
dc.identifier.citation |
Коміссарова Т.В., Дуга В.О. Створення безбар'єрного середовища на підприємствах готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Розвиток туристичної галузі та індустрії гостинності: проблеми, перспективи, конкурентоздатність: збірник тез доповідей IIІ Міжнародної конференції здобувачів та молодих вчених. Дніпро: УАН, 2023. С.28-29. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/8561 |
|
dc.description.abstract |
Кількість маломобільних груп населення в Україні стрімко зростає. Це зобов’язує державу та суспільство вжити певних заходів для забезпечення рівних прав та можливостей, створити простір, де відсутня дискримінація і враховуються інтереси кожного.
Бар’єри – це те, що ускладнює життя, не дозволяє жити повноцінно та користуватися повним спектром послуг.
Бар’єри можуть бути архітектурними (дизайн будівлі не дає можливість користуватися нею повною мірою), інформаційними (занадто складні процедури отримання інформації), психологічними (негативне чи упереджене ставлення до людини), економічними (брак коштів не дозволяє вести бажаний спосіб життя), нормативними (обмежене право доступу до нормативних документів) тощо.
В сучасних умовах господарювання формування безбар’єрного середовища може стати однією з конкурентних переваг підприємства, дозволить досягти високої якості послуг для широкого кола споживачів, забезпечить їх комфортний відпочинок, повноцінну комунікацію та інтеграцію в суспільство. |
ru |
dc.publisher |
Дніпро: Університет імені Альфреда Нобеля |
ru |
dc.subject |
маломобільні групи населення (МГН) |
ru |
dc.subject |
HoReCa |
ru |
dc.subject |
готельно-ресторанний бізнес |
ru |
dc.subject |
туризм |
ru |
dc.subject |
інклюзія |
ru |
dc.subject |
безбар’єрність |
ru |
dc.subject |
гостинність |
ru |
dc.subject |
людина з інвалідністю |
ru |
dc.subject |
доступність послуг |
ru |
dc.subject |
коректна комунікація |
ru |
dc.subject |
стандарти обслуговування |
ru |
dc.subject |
толерантність |
ru |
dc.subject |
щирий сервіс |
ru |
dc.subject |
кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу |
ru |
dc.title |
Створення безбар'єрного середовища на підприємствах готельно-ресторанного та туристичного бізнесу |
ru |