Abstract:
галузі птахівництва, належить провідна роль у піднесенні сільського господарства і післявоєнному відновленні аграрного сектору деокупованих територій. Птахівничі підприємства здатні розвиватися на основі самоокупності і самофінансування, використовуючи технологічні і організаційні переваги, швидко відновити процеси виробництва, впроваджувати сучасні технології не тільки на рівні виробництва, а й у сфері переробки і реалізації продукції. Скоростиглість птиці, короткий операційний цикл, низька енергомісткість та висока капіталовіддача формують конкурентні переваги птахівничих підприємств. Підвищення якісних характеристик яєць і м’яса птиці, відповідність європейським і світовим стандартам якості, є вимогою часу і сприяє експортній орієнтації всього птахопродуктового підкомплексу.