DSpace Repository

Виробництво м’яса перепелів у фермерських господарствах південного регіону України

Show simple item record

dc.contributor.author Аверчева, Наталія Олександрівна
dc.contributor.author Карпенко, Олександр Володимирович
dc.date.accessioned 2023-12-20T21:08:21Z
dc.date.available 2023-12-20T21:08:21Z
dc.date.issued 2023-05
dc.identifier.citation Карпенко О.В., Аверчева Н.О. Виробництво м’яса перепелів у фермерських господарствах Південного регіону України. Таврiйський науковий вiсник. Серiя: Сільськогосподарські науки. 2023. Вип. 130. C. 343-351. URL: http://www.tnv-agro.ksauniv.ks.ua/archives/130_2023/46.pdf . ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/8542
dc.description.abstract На сучасному етапі перепели все більше привертають увагу птахівників як домашня птиця, яка має два напрями продуктивності - м'ясо і яйця. Розвиток перепелівництва в нашій країні відбувається за рахунок зміщення виробництва продукції в сектор господарств населення. Тому в післявоєнний час при відновленні роботи і визначенні нових напрямів діяльності фермерських господарств розвиток цієї галузі має значні перспективи. Перепели є привабливим об'єктом для розведення у фермерських господарствах, оскільки відрізняються високою продуктивністю і невибагливістю до умов утримання, забезпечують високий рівень окупності витрат і оборотності коштів. Як недолік відзначають малу вагу перепелів, проте птиця має низку переваг перед великою домашньою птицею. Промислове птахівництво нашої країни в останні роки успішно розвивається на основі виробництва м'яса бройлерів і харчових яєць. Перепелівництво також забезпечує швидкий і високотехнологічний шлях отримання дієтичної делікатесної продукції, що прирівнюється за поживністю і смаковими якостями до м'яса дичини. Одним з важливих шляхів підвищення економічної ефективності виробництва продукції перепелівництва є удосконалення організації і технології вирощування та утримання перепелів, підвищення продуктивності батьківського стада, переведення галузі на промислову основу. Метою проведених досліджень було доведення високої економічної ефективності виробництва м’яса та яєць перепелів в умовах фермерського господарства на основі розробки і впровадження технології утримання перепелів породи Фараон. Розробка проекту технології виробництва враховувала використання 4-ярусного кліткового обладнання ОКП та збірного модульного пташника. На основі обґрунтування організаційно-технологічних аспектів впровадження проекту, розрахунків обсягів виробництва, реалізації та економічної ефективності доведено, що в умовах фермерських господарств доцільно застосовувати запропоновані технологічні рішення на основі промислового багатоярусного кліткового обладнання та модульних збірних приміщень. Фермерські господарства тільки в одному приміщення модульного пташника можуть вирощувати 72 000 голів перепелів за рік та виробляти м’яса перепелів до 10 тонн з рівнем рентабельності вище 30%. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Таврiйський науковий вiсник. Серiя: Сільськогосподарські науки. ru
dc.subject перепелівництво ru
dc.subject технологія утримання ru
dc.subject організація ru
dc.subject бізнес-планування ru
dc.subject кліткове обладнання ru
dc.subject середнє поголів’я ru
dc.subject валове виробництво м’яса ru
dc.subject витрати ru
dc.subject рівень рентабельності ru
dc.subject кафедра соціальних та поведінкових наук ru
dc.subject quail breeding ru
dc.subject keeping technology ru
dc.subject organization ru
dc.subject business planning ru
dc.subject cage equipment ru
dc.subject average stock ru
dc.subject gross meat production ru
dc.subject costs ru
dc.subject profitability level ru
dc.subject Department of Social and Behavioral Sciences ru
dc.title Виробництво м’яса перепелів у фермерських господарствах південного регіону України ru
dc.title.alternative Рroduction of quail meat in farms of the southern region of Ukraine ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account