Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Аверчева, Наталія Олександрівна | |
dc.contributor.author | Карпенко, Олександр Володимирович | |
dc.date.accessioned | 2023-12-20T21:08:21Z | |
dc.date.available | 2023-12-20T21:08:21Z | |
dc.date.issued | 2023-05 | |
dc.identifier.citation | Карпенко О.В., Аверчева Н.О. Виробництво м’яса перепелів у фермерських господарствах Південного регіону України. Таврiйський науковий вiсник. Серiя: Сільськогосподарські науки. 2023. Вип. 130. C. 343-351. URL: http://www.tnv-agro.ksauniv.ks.ua/archives/130_2023/46.pdf . | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/8542 | |
dc.description.abstract | На сучасному етапі перепели все більше привертають увагу птахівників як домашня птиця, яка має два напрями продуктивності - м'ясо і яйця. Розвиток перепелівництва в нашій країні відбувається за рахунок зміщення виробництва продукції в сектор господарств населення. Тому в післявоєнний час при відновленні роботи і визначенні нових напрямів діяльності фермерських господарств розвиток цієї галузі має значні перспективи. Перепели є привабливим об'єктом для розведення у фермерських господарствах, оскільки відрізняються високою продуктивністю і невибагливістю до умов утримання, забезпечують високий рівень окупності витрат і оборотності коштів. Як недолік відзначають малу вагу перепелів, проте птиця має низку переваг перед великою домашньою птицею. Промислове птахівництво нашої країни в останні роки успішно розвивається на основі виробництва м'яса бройлерів і харчових яєць. Перепелівництво також забезпечує швидкий і високотехнологічний шлях отримання дієтичної делікатесної продукції, що прирівнюється за поживністю і смаковими якостями до м'яса дичини. Одним з важливих шляхів підвищення економічної ефективності виробництва продукції перепелівництва є удосконалення організації і технології вирощування та утримання перепелів, підвищення продуктивності батьківського стада, переведення галузі на промислову основу. Метою проведених досліджень було доведення високої економічної ефективності виробництва м’яса та яєць перепелів в умовах фермерського господарства на основі розробки і впровадження технології утримання перепелів породи Фараон. Розробка проекту технології виробництва враховувала використання 4-ярусного кліткового обладнання ОКП та збірного модульного пташника. На основі обґрунтування організаційно-технологічних аспектів впровадження проекту, розрахунків обсягів виробництва, реалізації та економічної ефективності доведено, що в умовах фермерських господарств доцільно застосовувати запропоновані технологічні рішення на основі промислового багатоярусного кліткового обладнання та модульних збірних приміщень. Фермерські господарства тільки в одному приміщення модульного пташника можуть вирощувати 72 000 голів перепелів за рік та виробляти м’яса перепелів до 10 тонн з рівнем рентабельності вище 30%. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Таврiйський науковий вiсник. Серiя: Сільськогосподарські науки. | ru |
dc.subject | перепелівництво | ru |
dc.subject | технологія утримання | ru |
dc.subject | організація | ru |
dc.subject | бізнес-планування | ru |
dc.subject | кліткове обладнання | ru |
dc.subject | середнє поголів’я | ru |
dc.subject | валове виробництво м’яса | ru |
dc.subject | витрати | ru |
dc.subject | рівень рентабельності | ru |
dc.subject | кафедра соціальних та поведінкових наук | ru |
dc.subject | quail breeding | ru |
dc.subject | keeping technology | ru |
dc.subject | organization | ru |
dc.subject | business planning | ru |
dc.subject | cage equipment | ru |
dc.subject | average stock | ru |
dc.subject | gross meat production | ru |
dc.subject | costs | ru |
dc.subject | profitability level | ru |
dc.subject | Department of Social and Behavioral Sciences | ru |
dc.title | Виробництво м’яса перепелів у фермерських господарствах південного регіону України | ru |
dc.title.alternative | Рroduction of quail meat in farms of the southern region of Ukraine | ru |
dc.type | Article | ru |