Репозиторий Dspace

Фітосанітарний стан агроценозу гірчиці сарептської за різних рівнів біологізації технології вирощування культури в умовах південного степу

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Жуйков, О.Г.
dc.contributor.author Ходос, Т.А.
dc.date.accessioned 2022-05-28T13:01:19Z
dc.date.available 2022-05-28T13:01:19Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Жуйков О.Г., Ходос Т.А. Фітосанітарний стан агроценозу гірчиці сарептської за різних рівнів біологізації технології вирощування культури в умовах південного степу. Зрошуване землеробство. – 2022. – №77. – С. 36–39 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7976
dc.description.abstract Результати обліку капустяних блішок в посіві гірчиці сарептської дають можливість зробити висновок, що як заселеність цим видом, так і кількість пошкоджених рослин культури більшою мірою залежали від технології вирощування культури, аніж від норми висіву насіння. Проте найбільш істотний вплив на цей показник мала саме технологія вирощування культури. Так, за традиційної зональної технології вирощування в середньому за фактором В заселеність посіву капустяними блішками склала 4,5 шт./м2, за біологізованої – 4,4 шт./м2 , а за органічної – 4,8 шт./м2. Схожий характер залежності був відмічений нами і за показником ураженості сходів культури цим шкідником: за варіантом традиційної технології він склав 7,2%, за біологізованої та органічної – відповідно, 7,3%. Абсолютно ідентичним був і характер залежності від факторів, що вивчалися, розповсюдженості і шкодочинності ріпакового квіткоїду: в середньому за фактором норми висіву заселеність ним рослин культури за традиційної технології вирощування склала 6,7 шт./м2 , за біологізованої – 5,0 шт./м2 , а за органічної – 4,8 шт./м2 відповідно. Кількість пошкоджених рослин, за результатами наших досліджень, склала, відповідно, 9,0%, 8,1% та 6,9%. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Інститут зрошуваного землеробства НААН України ru
dc.subject гірчиця сарептська ru
dc.subject біологізація ru
dc.subject органічна технологія ru
dc.subject фітосанітарний стан посіву ru
dc.subject шкідники ru
dc.subject бур’яни ru
dc.subject збудники хвороб ru
dc.subject Sarepta mustard ru
dc.subject biologization ru
dc.subject organic technology ru
dc.subject phytosanitary condition of crops ru
dc.subject pests ru
dc.subject weeds ru
dc.subject pathogens ru
dc.title Фітосанітарний стан агроценозу гірчиці сарептської за різних рівнів біологізації технології вирощування культури в умовах південного степу ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись