00 DSpace/Manakin Repository

Стародавні харчові традиції Європи

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2021-05-31T08:37:37Z
dc.date.available 2021-05-31T08:37:37Z
dc.date.issued 2021-05-06
dc.identifier.citation Панкєєв С. П. Стародавні харчові традиції Європи. Актуальні питан ня харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матеріали ІІ Всеукраїнської студентської інтернет-конференції (м.Херсон, 14 квітня 2021 р.) Херсон: ХДАЕУ ВЦ «Колос», 2021. С.51-54 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6142
dc.description.abstract Національні страви іспанської кухні відрізняються багатим набором інгредієнтів, але при цьому прості. Основні компоненти, які використовуються вже багато століть, — часник, цибуля, спеції, багато зелені, оливкова олія. Що стосується способів риготування, переважно це обсмажування, запікання або гасіння. Проте, розглядати страви іспанської кухні як щось єдине було б неправильно, адже в Іспанії кулінарні традиції формувалися в різних регіонах з урахуванням кліматичних умов, звичаїв. Тому традиційна іспанська кухня унікальна і різноманітна. На кулінарні національні традиції впливали греки і римляни, маври і араби, італійці, історичні аспекти і кліматичні особливості. З хамоном готують закуски, частіше у вигляді рулетів, додають у салати, супи і основні страви. З перцю на грилі та підсмаженого хамона готують соус, який подають до м'ясних страв. Хамон надає подібному соусу насичений, неповторний смак. З хамоном придумали навіть десерти: в Іспанії подають натуральне вершкове морозиво з чіпсами з хамона і ложкою квіткового меду. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject харчові традиції ru
dc.subject європейські делікатеси ru
dc.subject м’ясні делікатеси ru
dc.subject іспанська кухня ru
dc.subject хамон ru
dc.subject "чорна нога" ru
dc.subject серрано ru
dc.subject іберіко ru
dc.subject гарантія якості ru
dc.subject засалювання ru
dc.subject сушіння ru
dc.subject кортадор ru
dc.subject культура нарізки хамону ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва
dc.title Стародавні харчові традиції Європи ru
dc.type Other ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу