dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2021-05-31T08:37:37Z | |
dc.date.available | 2021-05-31T08:37:37Z | |
dc.date.issued | 2021-05-06 | |
dc.identifier.citation | Панкєєв С. П. Стародавні харчові традиції Європи. Актуальні питан ня харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матеріали ІІ Всеукраїнської студентської інтернет-конференції (м.Херсон, 14 квітня 2021 р.) Херсон: ХДАЕУ ВЦ «Колос», 2021. С.51-54 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6142 | |
dc.description.abstract | Національні страви іспанської кухні відрізняються багатим набором інгредієнтів, але при цьому прості. Основні компоненти, які використовуються вже багато століть, — часник, цибуля, спеції, багато зелені, оливкова олія. Що стосується способів риготування, переважно це обсмажування, запікання або гасіння. Проте, розглядати страви іспанської кухні як щось єдине було б неправильно, адже в Іспанії кулінарні традиції формувалися в різних регіонах з урахуванням кліматичних умов, звичаїв. Тому традиційна іспанська кухня унікальна і різноманітна. На кулінарні національні традиції впливали греки і римляни, маври і араби, італійці, історичні аспекти і кліматичні особливості. З хамоном готують закуски, частіше у вигляді рулетів, додають у салати, супи і основні страви. З перцю на грилі та підсмаженого хамона готують соус, який подають до м'ясних страв. Хамон надає подібному соусу насичений, неповторний смак. З хамоном придумали навіть десерти: в Іспанії подають натуральне вершкове морозиво з чіпсами з хамона і ложкою квіткового меду. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | харчові традиції | ru |
dc.subject | європейські делікатеси | ru |
dc.subject | м’ясні делікатеси | ru |
dc.subject | іспанська кухня | ru |
dc.subject | хамон | ru |
dc.subject | "чорна нога" | ru |
dc.subject | серрано | ru |
dc.subject | іберіко | ru |
dc.subject | гарантія якості | ru |
dc.subject | засалювання | ru |
dc.subject | сушіння | ru |
dc.subject | кортадор | ru |
dc.subject | культура нарізки хамону | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | |
dc.title | Стародавні харчові традиції Європи | ru |
dc.type | Other | ru |