dc.contributor.author |
Авєрчєв, О.Ю. |
|
dc.date.accessioned |
2020-04-13T18:18:31Z |
|
dc.date.available |
2020-04-13T18:18:31Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier.citation |
Авєрчєв, О. Ю. Порівняльна характеристика морфологічних якостей яєць курей кросу «Хай – Лайн W– 36» та «Хай – Лайн Braun» залежно від віку птиці [Текст] / О. Ю. Авєрчєв // Таврійський науковий вісник. - Херсон : Айлант, 2012. - Вип.78, Ч.2(1) : - С. 3-6. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/2295 |
|
dc.description.abstract |
Встановлено закономірності швидкого підвищення маси яєць курей кросу
«Хай-Лайн W 36» від 25 – тижневого до 54 – тижневого віку на відміну від
коричневого. Було відмічено, що збільшення маси яєць на початку яйцекладки
для кросу «Хай-Лайн W – 36» з 25 до 54 тижневого віку здійснюється переважно за рахунок різкого збільшення вмісту маси білка та жовтка. Але маса
жовтка зростала дуже різко. Завдяки цьому і показник співвідношення білок /
жовток знизився з 2,7% до 2,17%. Високий показник співвідношення для ко-
ричневого кросу залишився майже сталим (2,73%). Стабілізація співвідношення білок / жовток до рівня 2,1 починається з 43 – тижневого віку птиці, що
нехарактерно для птиці створеної на основі породи леггорн. Енергетична цінність яйця у віці 54 тижні виявилась вищою у білого кросу (641,8 кДж), у порівнянні з коричневим (575,3 кДж). |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
ДВНЗ " Херсонський державний аграрний університет" |
ru |
dc.title |
Порівняльна характеристика морфологічних якостей яєць курей кросу «Хай – Лайн W– 36» та «Хай – Лайн braun» залежно від віку птиці |
ru |
dc.type |
Article |
ru |