00 DSpace/Manakin Repository

Екологічні аспекти спеціалізованого м'ясного скотарства

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Яворський, В.О.
dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-04-13T12:14:01Z
dc.date.available 2020-04-13T12:14:01Z
dc.date.issued 2020-02-14
dc.identifier.citation Панкєєв С.П., Яворський В.О. Екологічні аспекти спеціалізованого мясного скотарства /Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, Дніпро, 14 лютого 2020 року / ДДАЕУ. - Дніпро, 2020. - С. 119-121. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/2283
dc.description.abstract У статті проаналізовані принципи і методи виробництва екологічно чистої продукції спеціалізованого м’ясного скотарства - отримання рівноваги у виробництві продуктів рослинного та тваринного походження; організація біологічних процесів; виробництво продукції тваринництва на основі відтворення ресурсів; повторне використання відходів тваринництва з метою повернення у ґрунт поживних речовин; впровадження багаторічної сівозміни і годівлі тварин із власного екологічного господарства. Галузь м'ясного скотарства потрібно вести інтенсивно з впровадженням прогресивних технологій годівлі, утримання, відтворення худоби та нових форм організації і оплати праці. Екологічна ситуація в Україні зумовила деградацію навколишнього природного середовища, надмірне забруднення поверхневих і підземних вод, атмосферного повітря та земель. Виходом з цієї критичної ситуації є розвиток органічного виробництва з метою отримання екологічно чистих, безпечних і корисних для людини м‘ясопродуктів, виробництво яких не завдає шкоди навколишньому середовищу і забезпечує благополуччя тварин. Особливу небезпеку являють важкі метали та їх сполуки, які потрапляють до організму людини за схемою ґрунт–рослина–тварина–тваринницька продукція–людина. Експерти наголошують, що для того, щоб закон захищав виробників органічної продукції, а також, нас, споживачів, необхідно ухвалити цілу низку підзаконних актів: технічні регламенти (детальні правила) виробництва органічної продукції; порядок оцінки придатності земель та встановлення зон виробництва; типовий план переходу на виробництво органічної продукції; порядок та вимоги до маркування органічної продукції тощо. При реалізації цієї програми особливо важливого значення набуває вибір порід і здатність тварин адаптуватися до місцевих умов. Система створення поголів‘я для органічного виробництва повинна бути націлена на повне виконання виробничих циклів органічними методами. Це сприятиме збільшенню генофонду тварин для органічного виробництва, покращанню рівня самозабезпечення та розвитку даного сектору виробництва яловичини, основні принципи якої наступні - виробництво біояловичини зазнає суворого контролю, певна частина споживачів зацікавлена в споживанні яловичини преміум –класу, відмінна якість туші, прийнятні ціни виробників, прекрасна якість м‘яса у вузькому розумінні, незначне зневоднення, ніжне м‘ясо з високим рівнем вмісту необхідних жирних кислот, здорове харчування. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Дніпровський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject принципи і методи виробництва ru
dc.subject спеціалізоване м’ясне скотарство ru
dc.subject екологічно чисті продукти харчування ru
dc.subject біо-яловичина ru
dc.subject екологічна ситуація ru
dc.subject сертифікація ru
dc.subject споживачі ru
dc.subject здорове харчування ru
dc.subject мармурова яловичина ru
dc.subject органічні методи ru
dc.subject принципи господарювання ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title Екологічні аспекти спеціалізованого м'ясного скотарства ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу