Abstract:
Спосіб виробництва хліба, що включає підготовку сировини, заміс тіста, бродіння тіста, обминання, поділ на шматки та викладання у форми, які попередньо змащені рослинною олією, витримування у теплому місці для збільшення об'єму в 2 рази, випікання і охолодження, який відрізняється тим, що включає просіювання мультизернового борошна і порошку столового буряка, дріжджі розчиняють у теплій воді, борошно змішують з порошком зі столового буряка, додають розчинені дріжджі, воду, яку попередньо підігрівають до температури 28-35 °C, перемішують до отримання однорідної маси, підготовлене тісто накривають рушником та залишають на 25-45 хвилин для бродіння, тісто обминають, розділяють на шматочки масою 200-260 г, формують та викладають у форми, які попередньо змащують рослинною олією, залишають у теплому місці на 20-40 хвилин для збільшення в об'ємі приблизно в 2 рази, випікають 15-30 хвилин при температурі 200-220 °C, випечені хлібобулочні вироби виймають з форми, накривають рушником та охолоджують протягом 20-30 хвилин.