DSpace Repository

РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРНОЇ КОМПОЗИЦІЇ ВІВСЯНОГО ПЕЧИВА ПОКРАЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ

Show simple item record

dc.contributor.author Новікова, Наталя
dc.date.accessioned 2025-05-05T09:33:49Z
dc.date.available 2025-05-05T09:33:49Z
dc.date.issued 2025-05-21
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10680
dc.description.abstract Роботу присвячено розробці рецептурного складу граноли з покращенним нутрієнтним складом. Цей продукт поєднує корисні суперфуди та адапгени, що допомагають зберегти енергію та стресостійкість організму. Рецептурна композиція нового продукту – граноли багатокомпонентна, до її складу окрім цукатів обліпихи входить сировина підвищеної харчової цінності: пластівці вівсяні, волоський горіх, амарант, ягоди годжі, кокосова олія, імбир та мед. Завдяки вкористанню низькотемпературного сушіння у продукті зберігаються всі поживні речовини, які сприяють загальному зміцненню організму. Гранола містить амрант, псевдозлак із повним набором амінокислот, що забезпечує тривале відчуття ситості та підтримку м'язів. Ягоди годжі діють як адаптогени, зміцнюючи імунітет і підвищуючи рівень енергії. До складу продукту входить кокосова олія, що містить здорові жири, які підсилюють смак та сприяють засвоєнню корисних речовин. Грецькі горіхи, багаті на залізо, магній, калій і цинк, стимулюють роботу мозку, зміцнюють серцево-судинну систему та нормалізують рівень холестерину. Мед забезпечує натуральну солодкість та швидкий приплив енергії, а імбир, багатий антиоксидантами, захищає клітини від окислювального стресу. Додавання сушеної журавлини, багатої на вітамін С та антиоксиданти, підсилює імунну підтримку та захищає організм від вільних радикалів. Додавання до рецептури суперфуду - граноли натуральних рослинних компонентів дало можливість підвищити в них кількість макро- та мікроелементи. Найкращу задоволеність від добової потреби (в 100 г граноли) становив магній на рівні 66 %, кальцій відповідно - 33%, цинк – на 30% Результатами досліджень визначено вміст вітаміну В6, В9 та В12 у супер-фуді граноли відповідно на рівні 0,35 мг, 65,171 мкг, 1,1 мкг. Суперфуд-гранола є ідеальним рішенням для підтримки організму у складних умовах, забезпечуючи поживні речовини, що сприяють відновленню сил, покращенню загального самопочуття та підвищенню стійкості до стресу. ru
dc.subject суперфуд-гранола, функціональні продукти, стрес, корисні речовини. ru
dc.title РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРНОЇ КОМПОЗИЦІЇ ВІВСЯНОГО ПЕЧИВА ПОКРАЩЕНОЇ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account