Abstract:
Корисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до кондитерського виробництва, до виробництва цукерок.
В основу корисної моделі поставлена задача створити цукерки оздоровчого спрямування з гарбузовим пюре, придатних для споживання хворими на цукровий діабет.
Поставлена задача вирішується тим, що використовуються наступні інгрідієнти: гарбуз сортів селекції ПДСДС ІВПіМ НААН Універсал та Степовий, мед, лимонний сік, стевія, какао-масло, какао терте, кориця чи інші ароматичні речовини (за смаком).
Отримані цукерки оздоровчого спрямування з гарбузовим пюре містять у своєму складі натуральні замінники цукру та придатні для споживання хворими на цукровий діабет.
Технічним результатом є створення цукерок з гарбузовим пюре з поліпшеними органолептичними показниками та харчовою цінністю, низькою калорійністю та зниженою собівартістю у порівнянні з класичними цукерками.