Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Горач, Ольга Олексіївна | |
dc.contributor.author | Чурсіна, Л.А. | |
dc.contributor.author | Домбровська, О.П. | |
dc.date.accessioned | 2022-01-20T06:56:59Z | |
dc.date.available | 2022-01-20T06:56:59Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Горач О. О. Інноваційні напрями використання насіння льону олійного та екологічна безпека харчової продукції. Формування нової парадигми розвитку агропромислового сектору в XXI столітті : колективна монографія : у 2 ч. Ч. 2 / відп. за випуск О. В. Аверчев. - Львів-Торунь : Ліга-Прес, 2021. – С. 593-620. | ru |
dc.identifier.issn | 978-966-397-240-4 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7793 | |
dc.description.abstract | Інноваційні напрями використання насіння льону олійного та технічних конопель є актуальним екологічно безпечним завданням для харчової промисловості, що дозволить одержати нову продукцію з покращеними показниками якості. Екологічна безпека та збалансоване природокористування в агропромисловому виробництві, а саме в харчовій промисловості забезпечить український ринок харчовими продуктами збагаченими біологічно активними сполуками як стероли, сквален, вітамін Е та рядом інших з’єднань. Використання насіння льону олійного та технічних конопель у харчовій промисловості дозволить одержати нові інноваційній продукти на ринку України. Крім того, використання традиційних для України культур, а саме їх насіння льону олійного та технічних конопель дозволить підвищити рентабельність вирощування цих культур, а також сприятиме розвитку вітчизняного агробізнесу. Використання насіннєвого матеріалу Формування нової парадигми розвитку агропромислового сектору в XXI столітті дозволить забезпечити харчову промисловість вітчизняною, щорічно відновлюваною, натуральною сировиною, збагаченою біологічно активними сполуками та сприятиме створенню на їх основі нових груп вітчизняних біологічно активних препаратів, включаючи препарати медичного та медико-гігієнічного призначення. Однак, на сьогоднішній день, недостатньо розроблено методів з оцінки якості харчової продукції на основі використання насіння льону олійного та технічних конопель різного функціо- нального призначення. Тому важливим завданням є дослідження додаткових споживних властивостей харчових продуктів з використанням насіння льону олійного та технічних конопель, які враховували б вплив їх на організм людини, тобто санітарно- гігієнічні, антисептичні, біологічні властивості, а також їх енергетичну та лікувальну цінність. Це, в майбутньому, призведе до можливості використання цієї продукції не тільки на вітчизняних, але й на європейських ринках. Реалізація науково-практичного завдання потребує глибоких фундаментальних досліджень, що дозволить наповнити вітчизняний ринок інноваційними, екологічно безпечними виробами різного функціонального призначення. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | насіння | ru |
dc.subject | льон олійний | ru |
dc.subject | коноплі | ru |
dc.subject | харчова промисловість | ru |
dc.subject | якість | ru |
dc.subject | олія | ru |
dc.subject | поживна цінність | ru |
dc.title | Інноваційні напрями використання насіння льону олійного та екологічна безпека харчової продукції | ru |
dc.type | Book chapter | ru |