Abstract:
Проаналізовано вплив термічного режиму та технологічних параметрів середовища на ефективність вирощування личинок російського осетра до життєстійких стадій. На підставі результатів рибницько-біологічних досліджень запропоновано нові напрямки розвитку галузі осетрівництва. Встановлено обгрунтований взаємозв'язок між щільністю посадки, впливом терміну вирощування та раціоном на рибно-біологічні характеристики молоді, які є критеріями життєстійкості. Охарактеризовано специфіку впливу термічного режиму та технологічних параметрів середовища штучного відтворення на морфологічні та фізіолого-біохімічні показники личинок. Вперше зроблено спробу визначити економічну-ефективність вирощування життєстійкої молоді російського осетра. Результати наукового дослідження впроваджено у виробництво