Репозиторий Dspace

Удосконалення технології хлібобулочних виробів на основі мультизернового борошна та порошків з буряка

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Дзюндзя, Оксана
dc.contributor.author Басалаєв, Роман
dc.date.accessioned 2020-03-04T10:52:13Z
dc.date.available 2020-03-04T10:52:13Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Дзюндзя О. В. Удосконалення технології хлібобулочних виробів на основі мультизернового борошна та порошків з буряка /О. В Дзюндзя, Р. О. Басалаєв //Стан та перспективи розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу : колективна монографіяя [Електронний ресурс] / за ред. д.і.н., проф. Г. М. Чепурди; Черкас. держ. технол. ун-т. - Черкаси : ЧДТУ, 2019. - С. 120-127 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1028
dc.description.abstract Складна екологічна ситуація в Україні призводить до зростання захворюваності населення, основну частину в структурі якої займають хвороби, пов’язані з харчуванням. Найбільш вживаним продуктом харчування є хлібобулочні вироби, харчова цінність яких визначається вмістом в них необхідних організму речовин (білків, незамінних амінокислот, вітамінів, мінеральних речовин), а також енергетичною цінністю і здатністю засвоюватись організмом. Основною сировиною для їх виробництва є пшеничне борошно вищого сорту, що відрізняється дефіцитом важливих макро- та мікроелементів, вітамінів, амінокислот та харчових волокон. Тому для створення функціональних хлібобулочних виробів доцільно використовувати рослинну сировину, яка містить збалансований комплекс біологічно активних речовин, що сприяють формуванню високих смакових та оздоровчих властивостей готових виробів. В якості такої сировини можна використовувати харчові овочеві порошки, зокрема буряка, моркви, гарбуза та борошняних сумішей із різних зернових культур. ru
dc.publisher Черкаський національний технологічний університет ru
dc.subject функціональне харчування
dc.subject оздоровчі властивості
dc.subject буряк столовий
dc.subject харчова цінність ru
dc.subject Кафедра інженерії харчового виробництва ru
dc.title Удосконалення технології хлібобулочних виробів на основі мультизернового борошна та порошків з буряка ru
dc.type Book chapter ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись