DSpace Repository

ПЕРСПЕКТИВИ ТОПІНАМБУРА ЯК ІНУЛІНОВМІСНОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХАРЧОВИХ ІНГРЕДІЄНТІВ

Show simple item record

dc.contributor.author СУМСЬКА, О.П.
dc.contributor.author ВАЛЬЧУК, В.В
dc.date.accessioned 2024-12-30T17:48:07Z
dc.date.available 2024-12-30T17:48:07Z
dc.date.issued 2024-06
dc.identifier.citation Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. С. 195-198. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/10261
dc.description.abstract Топінамбур є природною сировиною для отримання ряду функціональних харчових інгредієнтів, таких як інулін, олігофруктоза та фруктоза, які мають як поживні, так і функціональні властивості, особливо корисні для людей з діабетом 2 типу та ожирінням. Для України дуже важливо спробувати вирощувати цю культуру на піщаних ґрунтах, де інші культури, такі як пшениця, соняшник і кукурудза, не дуже добре ростуть. Є в Україні і переробка: підприємство в Одеській області сублімує бульби топінамбура для фармації і успішно продає в ЄС, але постійно бракує сировини для роботи на повну потужність. Компанія «FitoDim» (Житомир) пропонує порошок кореня топінамбура, який є найціннішою сировиною для використання в харчовій промисловості, зокрема як джерело інуліну для функціональних харчових інгредієнтів. Питання про ширше його використання у створенні продуктів підвищеної харчової цінності є актуальним. ru
dc.language.iso other ru
dc.subject Топінамбур, інуліновмісна сировина, функціональні харчові продукти, харчові технології ru
dc.title ПЕРСПЕКТИВИ ТОПІНАМБУРА ЯК ІНУЛІНОВМІСНОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХАРЧОВИХ ІНГРЕДІЄНТІВ ru
dc.title.alternative PERSPECTIVES OF JERUSALEM AS INULINE-CONTAINING RAW MATERIALS FOR FUNCTIONAL FOOD INGREDIENTS ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account