dc.contributor.author |
СУМСЬКА, О.П. |
|
dc.contributor.author |
ВАЛЬЧУК, В.В |
|
dc.date.accessioned |
2024-12-30T17:48:07Z |
|
dc.date.available |
2024-12-30T17:48:07Z |
|
dc.date.issued |
2024-06 |
|
dc.identifier.citation |
Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. С. 195-198. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/10261 |
|
dc.description.abstract |
Топінамбур є природною сировиною для отримання ряду функціональних
харчових інгредієнтів, таких як інулін, олігофруктоза та фруктоза, які
мають як поживні, так і функціональні властивості, особливо корисні для
людей з діабетом 2 типу та ожирінням. Для України дуже важливо спробувати вирощувати цю культуру на піщаних ґрунтах, де інші культури, такі як пшениця, соняшник і кукурудза, не дуже добре ростуть. Є в Україні і переробка: підприємство в Одеській області сублімує бульби топінамбура для фармації і успішно продає в ЄС, але постійно бракує сировини для роботи на повну потужність. Компанія «FitoDim»
(Житомир) пропонує порошок кореня топінамбура, який є найціннішою сировиною
для використання в харчовій промисловості, зокрема як джерело інуліну
для функціональних харчових інгредієнтів. Питання про ширше його
використання у створенні продуктів підвищеної харчової цінності є
актуальним. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.subject |
Топінамбур, інуліновмісна сировина, функціональні харчові продукти, харчові технології |
ru |
dc.title |
ПЕРСПЕКТИВИ ТОПІНАМБУРА ЯК ІНУЛІНОВМІСНОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ХАРЧОВИХ ІНГРЕДІЄНТІВ |
ru |
dc.title.alternative |
PERSPECTIVES OF JERUSALEM AS INULINE-CONTAINING RAW MATERIALS FOR FUNCTIONAL FOOD INGREDIENTS |
ru |
dc.type |
Article |
ru |