dc.contributor.author |
ЯРОШ, Д.В. |
|
dc.contributor.author |
СУМСЬКА, О.П. |
|
dc.date.accessioned |
2024-12-30T17:34:55Z |
|
dc.date.available |
2024-12-30T17:34:55Z |
|
dc.date.issued |
2024-06 |
|
dc.identifier.citation |
Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості: Матеріали VІ Всеукраїнської науково практичної конференції. – Хмельницький, ХНТУ, 2024. с.98-100. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/10260 |
|
dc.description.abstract |
Особлива користь квасолі в її харчовій цінності, а саме у гармонійному
поєднанні високоякісного білку з цукром, крохмалем, вітамінами,
мінералами і незамінними амінокислотами. Такий нутрієнтний комплекс
позитивно позначається загалом на стані організму Термічна обробка є обов’язковою для квасолі через наявність таких сполук, як інгібітори трипсину, лектини, фітати, поліфеноли (особливо дубильні речовини) та олігосахариди (рафіноза та стахіоза), які можуть негативно вплинути на поживну цінність. У білій квасолі традиційне приготування позитивно впливає на біодоступність Ca, Zn і Fe. Дослідження показали, що засвоюваність і, отже, засвоєння Fe можна покращити шляхом
термічної обробки за рахунок розриву зв’язків білок-залізо. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості |
ru |
dc.subject |
Квасоля, термічна обробка, елементний хімічний склад, біодоступність, харчові технології |
ru |
dc.title |
ВПЛИВ ТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ КВАСОЛІ НА ЇЇ МІНЕРАЛЬНУ ХАРАКТЕРИСТИКУ |
ru |
dc.title.alternative |
INFLUENCE OF THERMAL TREATMENT OF BEAN ON ITS MINERAL CHARACTERISTICS |
ru |
dc.type |
Article |
ru |