DSpace at KSAEU: Recent submissions

  • Рагулін С.В. (2024-02-28)
    В даній роботі проведено аналіз наявних автоматизованих комплексів, виявлено їх недостатня гнуч- кість і відсутність простих комплексів. Зокрема відзначається повна відсутність малобюджетних комплексів. Виходячи з ...
  • Рагулін С.В. (2024-10-23)
    На сьогоднішній день є досить багато різноманітних сучасних технологій будівельного виробництва, які викликають здивування. Зокрема, своєю оригінальністю, багатофункціональністю із застосуванням останніх наукових ...
  • Makukhina, Svitlana (2024-12-31)
    The rapid growth in the significance of digital technologies in education has created new opportunities for developing hard skills in specialists across various economic sectors, especially in the dynamic modern labour ...
  • Hlavatska, Yuliia (Malque Publishing, 2024)
    The rapid growth in the significance of digital technologies in education has created new opportunities for developing hard skills in specialists across various economic sectors, especially in the dynamic modern labour ...
  • Boiko, Liubov; Semakova, Tetiana (Видавнича група "Наукові перспективи", 2024-12-30)
    This article analyzes the opportunities offered by educational physical experiments for developing self-educational skills and abilities in technical college students. The authors propose categorizing self-educational ...
  • Матусяк, Галина (2024)
    У статті розглянуто неоміфологічні стратегії й домінанти творчості української письменниці Г. Пагутяк і фінського прозаїка Ю. Вайнонена. Акцентовано, що Г. Пагутяк часто використовує оніричні візії як окремі інтертексти, ...
  • СУМСЬКА, О.П.; ВАЛЬЧУК, В.В (2024-06)
    Топінамбур є природною сировиною для отримання ряду функціональних харчових інгредієнтів, таких як інулін, олігофруктоза та фруктоза, які мають як поживні, так і функціональні властивості, особливо корисні для людей ...
  • ЯРОШ, Д.В.; СУМСЬКА, О.П. (Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості, 2024-06)
    Особлива користь квасолі в її харчовій цінності, а саме у гармонійному поєднанні високоякісного білку з цукром, крохмалем, вітамінами, мінералами і незамінними амінокислотами. Такий нутрієнтний комплекс позитивно ...
  • СЕРБІНА, В.В.; СУМСЬКА, О.П. (Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості, 2024-06)
    Останнім часом амарант став предметом все більшого наукового та промислового інтересу. Це обумовлено його цінними біологічними властивостями, багатим фітохімічним складом і широкою фармакологічною активністю. Амарант ...
  • Проценко, Григорій; Сумська, Ольга («Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості», 2024-05)
    Воєнний та післявоєнний період у південній частині України відобразився на всіх сферах суспільного життя, зокрема на системі харчування. Воєнні дії та окупація призвели до руйнування інфраструктури, переривання зв'язків ...
  • Поліщук, Богдан; Сумська, Ольга (Молодь - науці і виробництву - 2024: Актуальні питання харчової промисловості, 2024-05)
    Антоціани, група природних пігментів із сімейства флавоноїдів, є природними водорозчинними сполуками, широко поширеними у винограді [2 , 3]. Антаціани отримують зі шкірки винограду екстракцією водно-спиртовими або ...
  • Cумська, О.П,; Єрмаков, К.В. (Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича), 2024-03)
    Як природна біомолекула, пектин є важливим регулятором біологічних модифікаторів і широко використовується в біохімії, харчовій та фармацевтичній промисловості. Завдяки високій безпеці, біологічній активності та здатності ...
  • Дороніна, М.С.; Сумська, О.П. (Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О.В. Пахолюк., 2024-04)
    Дефіцит поживних речовин у продуктах харчування в Україні зростає із загрозливою швидкістю, що може призвести до серйозного погіршення здоров’я населення, особливо дітей. Доведено, що харчування регулює процеси проліферації ...
  • Шульженко, Владислав; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький, 2024)
    Наведені результати вивчення реакції сортів тритикале ярого на різні фони живлення.
  • Могилко, Степан; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький, 2024)
    В дослідження здійснено всебічне вивчення впливу різних попередників, включаючи олійні культури, на ріст, розвиток і продуктивність озимої пшениці в неполивних умовах півдня України.
  • Мельниченко, Вікторія; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький, 2024)
    В матеріалах дослідження дана оцінка доцільності зменшення зрошувальної норми при вирощуванні розсадних томатів з використанням гідрогелю.
  • Ishchenko, Olena; Sumska, Olha; et al (Technical sciences and technologies, 2023-12)
    The use of textile materials with antimicrobial treatment is one of the ways to effectively protect a person from exposure to various pathogens. The article is devoted to the topical issue of the development of innovative ...
  • Литвиненко, Олександр; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький, 2024)
    Визначені особливості вирощування гороху зимуючого у країнах світу.
  • Білоконь, Богдан; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький., 2024)
    В тезах надана оцінка ефективності припинення поливів на різних етапах вегетації сої.
  • Виходець, Д.; Вогнівенко, Л.П. (ХДАЕУ, 2024)
    Безпека харчових продуктів - це поняття, що включає в себе обробку, підготовку та зберігання харчових продуктів таким чином, щоб запобігти хворобам харчового походження. Мається на увазі, що виробники та реалізатори ...

Search DSpace

Browse

My Account