DSpace at KSAEU: Recent submissions

  • Матусяк, Галина (2024)
    У статті розглянуто неоміфологічні стратегії й домінанти творчості української письменниці Г. Пагутяк і фінського прозаїка Ю. Вайнонена. Акцентовано, що Г. Пагутяк часто використовує оніричні візії як окремі інтертексти, ...
  • СУМСЬКА, О.П.; ВАЛЬЧУК, В.В (2024-06)
    Топінамбур є природною сировиною для отримання ряду функціональних харчових інгредієнтів, таких як інулін, олігофруктоза та фруктоза, які мають як поживні, так і функціональні властивості, особливо корисні для людей ...
  • ЯРОШ, Д.В.; СУМСЬКА, О.П. (Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості, 2024-06)
    Особлива користь квасолі в її харчовій цінності, а саме у гармонійному поєднанні високоякісного білку з цукром, крохмалем, вітамінами, мінералами і незамінними амінокислотами. Такий нутрієнтний комплекс позитивно ...
  • СЕРБІНА, В.В.; СУМСЬКА, О.П. (Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості, 2024-06)
    Останнім часом амарант став предметом все більшого наукового та промислового інтересу. Це обумовлено його цінними біологічними властивостями, багатим фітохімічним складом і широкою фармакологічною активністю. Амарант ...
  • Проценко, Григорій; Сумська, Ольга («Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості», 2024-05)
    Воєнний та післявоєнний період у південній частині України відобразився на всіх сферах суспільного життя, зокрема на системі харчування. Воєнні дії та окупація призвели до руйнування інфраструктури, переривання зв'язків ...
  • Поліщук, Богдан; Сумська, Ольга (Молодь - науці і виробництву - 2024: Актуальні питання харчової промисловості, 2024-05)
    Антоціани, група природних пігментів із сімейства флавоноїдів, є природними водорозчинними сполуками, широко поширеними у винограді [2 , 3]. Антаціани отримують зі шкірки винограду екстракцією водно-спиртовими або ...
  • Cумська, О.П,; Єрмаков, К.В. (Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича), 2024-03)
    Як природна біомолекула, пектин є важливим регулятором біологічних модифікаторів і широко використовується в біохімії, харчовій та фармацевтичній промисловості. Завдяки високій безпеці, біологічній активності та здатності ...
  • Дороніна, М.С.; Сумська, О.П. (Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О.В. Пахолюк., 2024-04)
    Дефіцит поживних речовин у продуктах харчування в Україні зростає із загрозливою швидкістю, що може призвести до серйозного погіршення здоров’я населення, особливо дітей. Доведено, що харчування регулює процеси проліферації ...
  • Шульженко, Владислав; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький, 2024)
    Наведені результати вивчення реакції сортів тритикале ярого на різні фони живлення.
  • Могилко, Степан; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький, 2024)
    В дослідження здійснено всебічне вивчення впливу різних попередників, включаючи олійні культури, на ріст, розвиток і продуктивність озимої пшениці в неполивних умовах півдня України.
  • Мельниченко, Вікторія; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький, 2024)
    В матеріалах дослідження дана оцінка доцільності зменшення зрошувальної норми при вирощуванні розсадних томатів з використанням гідрогелю.
  • Ishchenko, Olena; Sumska, Olha; et al (Technical sciences and technologies, 2023-12)
    The use of textile materials with antimicrobial treatment is one of the ways to effectively protect a person from exposure to various pathogens. The article is devoted to the topical issue of the development of innovative ...
  • Литвиненко, Олександр; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький, 2024)
    Визначені особливості вирощування гороху зимуючого у країнах світу.
  • Білоконь, Богдан; Шепель, Андрій (Сучасна наука: стан та перспективи розвитку. Збірник наукових праць ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з нагоди Дня працівника сільського господарства в Україні, 13-15 листопада 2024 р. м. Кропивницький., 2024)
    В тезах надана оцінка ефективності припинення поливів на різних етапах вегетації сої.
  • Виходець, Д.; Вогнівенко, Л.П. (ХДАЕУ, 2024)
    Безпека харчових продуктів - це поняття, що включає в себе обробку, підготовку та зберігання харчових продуктів таким чином, щоб запобігти хворобам харчового походження. Мається на увазі, що виробники та реалізатори ...
  • Качур, Г.; Вогнівенко, Л.П. (ХДАЕУ, 2024)
    Клонування тварин відкриває широкі можливості для покращення якості сільськогосподарської продукції та забезпечення стійкості у вирощуванні тварин. Шляхом вдосконалення генетичних ліній у сільськогосподарських тварин ...
  • Вогнівенко, Л.П.; Стасюк, Ю.І. (ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2024)
    Вплив токсикантів на молочні продукти є важливою проблемою, адже молочні продукти є значною частиною раціонального харчування людей. Дослідження в цій області зосереджуються на ідентифікації та оцінці ризиків, пов'язаних ...
  • Вогнівенко, Л.П.; Мартиненко, В.О. (ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2024)
    Паковання є невід'ємною частиною харчової промисловості, пов'язаною з якістю та безпекою харчових продуктів, включаючи термін придатності харчових продуктів. Паковання представляє інформацію про брендинг і харчову цінність, ...
  • Хомякова, Валерія; Гончарова, Олена (Сучасний стан водних екосистем Півдня України та методи їх відновлення у повоєнний період : зб. наук. праць / Колектив авторів; за ред. док. філос., к.г.н. Є. І. Коржова. Херсон, 2024. 212 с., 2024)
    Для оптимізації екологічного стану водойм необхідно проводити програми зариблень з науковим супроводом по природним водоймам півдня України в комплексі з рибницько-меліоративними роботами та інноваційними аспектами
  • Гончарова, Олена (Науковий журнал «Водні біоресурси та аквакультура» ХДАЕУ, 2024)
    Здійснено комплексне дослідження загального функціонального статусу організму риб за умов підрощення в басейнах рециркуляційної модульної системи (РАС). Проаналізовані технологічні аспекти в схемі підрощення гідробіонтів ...