DSpace at KSAEU: Recent submissions

  • Главацька, Юлія (Кропивницький: РВВ ЦДУ ім. В. Винниченка, 2024)
    У статті обґрунтовано важливість навчання критичного мислення на заняттях з іноземної мови. Розглянуто низку запитань, які викладач наводить під час введення граматичного матеріалу. Доведено, що такі запитання спонукають ...
  • Крамаренко, Дмитро Павлович; Гіренко, Наталія Ігорівна; Дуб, Володимир Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
    Однією з найважливіших проблем, які стоять перед харчовою промисловістю України, є забезпечення населення продуктами харчування з підвищеною харчовою цінністю. На сьогодні удосконалюються технології виробництва традиційних ...
  • Дуб, Володимир Васильович; Крамаренко, Дмитро Павлович (Національний університет «Запорізька політехніка», 2022-11-25)
    В умовах військового стану індустрія гостинності Украйни також зазнала суттєвого удару, особливо на прифронтових та окупованих територіях. Базовою складовою індустрії гостинності є туризм і готельно-ресторанний бізнес, ...
  • Терешкін, Олег Георгійович; Дуб, Володимир Васильович; Горєлков, Дмитро Вікторович (Видавничий дім «Гельветика», 2023)
    Екологічний дизайн пред'являє високі вимоги до раціонального використання електрики, і пошук нових, екологічно чистих джерел енергії для життєзабезпечення закладів гостинності. На стадії розробки концептуальних рішень ...
  • Пазюк, Вадим Михайлович; Дуб, Володимир Васильович; Сєдих, Костянтин Вячеславович (Видавничий дім «Гельветика», 2023)
    При сушінні зернових культур основним завданням є підвищення інтенсивності процесу із зниженням енергетичних витрат. Інтенсивність процесу сушіння обмежена якісними характеристиками матеріалу, тому необхідність застосування ...
  • Пазюк, Вадим Михайлович; Петрова, Жанна Олександрівна; Дуб, Володимир Васильович (Видавничий дім «Гельветика», 2023)
    У статті наведені економічні передумови створення нової сучасної технології із безвідходної переробки гарбуза. Проведено аналіз існуючих технологій, які не забезпечують повного циклу переробки гарбуза. Технологія з ...
  • Гусарова, Олена Віталіївна; Пазюк, Вадим Михайлович; Дуб, Володимир Васильович (Видавничий дім «Гельветика», 2024)
    У статті представлено калькулювання собівартості чипсів із яблук одержаних за енергоефективною теплотехнологією виробництва сушених продуктів. У результа- ті перенасичення ринку яблуками українського виробника постає ...
  • Крамаренко, Дмитро Павлович; Дуб, Володимир Васильович (Херсонський національний технічний університет, 2023-05-31)
    Останнім часом все більше виробників пива намагаються звернути увагу на використання альтернативних видів сировини у виробництві напою. Це пов'язано з тим, що ціни на традиційну сировину, таку як ячмінь та хміль, постійно ...
  • Дуб, Володимир Васильович; Михайленко, Єлізавета Тарасівна (Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2024-04-15)
    Ліси Харківського регіону займали близько 12 % території, в той час як лісистість України становить 15,9%. Але, незважаючи на досить невелику лісистість території, Україна займає в цілому 9-те місце у Європі за ...
  • Дуб, Володимир Васильович; Терешкін, Олег Георгійович; Крамаренко, Дмитро Павлович (Херсонський державний аграрно-економічний університет, 2023-04-25)
    Різновидом підводного туризму є рек-дайвінг – занурення до затонулих об’єктів у морі. Це одна з найпопулярніших розваг дайверів в Україні: у нас немає коралових рифів, зате є десятки затонулих човнів та навіть літаки. Завдяки ...
  • Дуб, Володимир Васильович; Терешкін, Олег Георгійович (ТзОВ “Фірма “Камула”, 2023-04)
    Актуальним є створення сучасних реабілітаційних центрів санаторного типу для соціально-відповідального ведення бізнесу, що наддасть ряд переваг закладам сфери гостинності: сформується високий рівень репутації, збільшяться ...
  • Коваленко, Kovalenko (Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України, 2024-03-23)
    Дослідження присвячене пошукушляхів адаптації підприємств в умовах швидкої цифровізації з метою забезпечення маркетингової діяльності та якісно нового рівня взаємодії з клієнтами.
  • Kovalenko, Nadiia; Кolesnichenko, Karina (Маркетингові та організаційні механізми повоєнного розвитку галузі гостинності та туризму України, 2024-03-23)
    The project in the field of hospitality is the creation of a hotel building plan for the further development of the hotel and restaurant business. The main goals of the project are closely related to the proper management ...
  • Дуб, Володимир Васильович; Терешкін, Олег Георгійович; Крамаренко, Дмитро Павлович (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2023-03)
    В представлених матеріалах проведено аналіз тенденцій туризму в Україні в умовах війни. Авторами охарактеризовано ситуацію, що зклалась зі зберіганням та існуванням пам’яток культурної спадщини України. В роботі запропоновано ...
  • Дуб, Володимир Васильович; Юрченко, А. Ю. (Поліський національний університет, 2023-06)
    Повномасштабна агресія росії проти України серйозно вдарила по її мікро- та макроекономічному секторах. Туризм став одним з напрямків, що відчув на собі весь жорстокий вплив конфлікту. Внаслідок військових дій значна частина ...
  • Дуб, Володимир Васильович; Терешкін, Олег Георгійович; Крамаренко, Дмитро Павлович (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, 2023-10-12)
    Головним каталізатором розвитку археологічного туризму є наявність пям’яток археології та їх розкопок. Пам’ятки археології є важливою складовою частиною загальнокультурного простору України. Археологічна спадщина нашої ...
  • Дуб, Володимир Васильович; Радутна, Юлія Михайлівна (ПОЛТАВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ (ПУЕТ), 2023-12)
    Одним з пріоритетних завдань збалансованого розвитку України є застосування нових принципів та ефективних заходів, націлених на інтеграцію екологічної складової в усі галузі економіки. На сьогодні туристична сфера щорічно ...
  • Аверчева, Наталія Олександрівна; Карпенко, Олександр Володимирович (Таврiйський науковий вiсник. Серiя: Економіка, 2023-12)
    У статті досліджено особливості та організаційно-технологічні аспекти виробни-цтва органічних харчових яєць в Україні. Актуальність теми обумовлена сучасною пе-реорієнтацією аграрного бізнесу у напрямі екологізації, ...
  • Дуга, Вікторія (Видавничий дім "Гельветика", 2024)
    Стаття присвячена висвітленню перспектив та пошуку напрямів відновлення вітчизняного агротуризму на сільських територіях України після закінчення війни. У статті проаналізовано вплив війни на туристичний бізнес України; ...