Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Валерко, Р.А. | |
dc.contributor.author | Герасимчук, Л.О. | |
dc.contributor.author | Касумова, В.Ю. | |
dc.date.accessioned | 2024-11-05T06:05:59Z | |
dc.date.available | 2024-11-05T06:05:59Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Оцінка потенційного ризику для здоров’я сільського населення внаслідок споживання питної води // ТНВ. Вип.125.-Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2022.- С.218-224 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/9985 | |
dc.description.abstract | Дослідження проходили на території сільських населених пунктів нового укрупненого Бердичівського району Жито- мирської області, де було відібрано 60 зразків питної води із джерел нецентралізованого водопостачання. З метою оцінки потенційного ризику для здоров’я сільського населення у питній воді визначали вміст найбільш поширених показників – нітратів та заліза загаль- ного та використовували модифіковану методику оцінки ризику USEPA. Установлено, що середній вміст нітратів на території району становить 129,8 мг/дм3 , що перевищує встановлений норматив у 2,6, а максимальний їх вміст зафіксовано на рівні 720 мг/дм3 . | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ХДАЕУ | ru |
dc.title | Оцінка потенційного ризику для здоров’я сільського населення внаслідок споживання питної води | ru |
dc.type | Article | ru |