Abstract:
Спосіб виробництва кексу підвищеної біологічної і зниженої енергетичної цінності включає підготовку сировини, збивання до утворення однорідної маси, додавання меланжу, карбонату
амонію та гідрокарбонату натрію, борошна, замішування тіста, викладання у форми, випікання і охолодження. Проводять збивання розм'якшеного вершкового масла з фруктозою 10-15 хв., додають знежирений кисломолочний сир і відновлений порошок з хурми (відновлюється при
температурі води 60°С 10 хв.) та збивають до отримання однорідної маси, додають меланж,
карбонат амонію та гідрокарбонат натрію, ретельно перемішують, додають борошно і крохмаль замішують тісто 3-5 хв. та викладають у форми, випікання проводять при температурі 205-215 °С протягом 25-30 хвилин та охолоджують.