Репозиторий Dspace

Історія та перспективи розповсюдження гречки на півдні України

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Аверчев, О. В.
dc.contributor.author Нароха, Ю. С.
dc.contributor.author Колесник, Д. В.
dc.date.accessioned 2020-03-23T10:23:43Z
dc.date.available 2020-03-23T10:23:43Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.citation Аверчев, О. В. Історія та перспективи розповсюдження гречки на півдні України [Текст] О.В. Аверчев, Ю.С Нароха, Д.В Колесник // Таврійський науковий вісник. - Херсон : Айлант, 2002. - Вып.21. - С. 64-68 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/1292
dc.description.abstract Гречка – надзвичайно цінна сільськогосподарська культура, яка має велике народногосподарське значення. По-перше, як круп’яна культура, крупа гречки відноситься до дієтичних продуктів харчування, вона містить 12-18 % білків, 3-4 % жирів, має великий вміст крохмалю. Усі ці складові легко засвоюються організмом людини. Жири, які входять до складу зерна гречки, стійкі до окислення, тому навіть при тривалому зберіганні поживні якості крупи не знижуються. Крім того, зерно містить багато вітамінів, мінеральних солей, органічних кислот, рутину, незамінних амінокислот – все це робить продукти з нього обов’язковими для вживання, у першу чергу для хворих, людей із шкідливими умовами праці, дітей. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрний університет ru
dc.title Історія та перспективи розповсюдження гречки на півдні України ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись