Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Аверчев, О. В. | |
dc.contributor.author | Нароха, Ю. С. | |
dc.contributor.author | Колесник, Д. В. | |
dc.date.accessioned | 2020-03-23T10:23:43Z | |
dc.date.available | 2020-03-23T10:23:43Z | |
dc.date.issued | 2002 | |
dc.identifier.citation | Аверчев, О. В. Історія та перспективи розповсюдження гречки на півдні України [Текст] О.В. Аверчев, Ю.С Нароха, Д.В Колесник // Таврійський науковий вісник. - Херсон : Айлант, 2002. - Вып.21. - С. 64-68 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/1292 | |
dc.description.abstract | Гречка – надзвичайно цінна сільськогосподарська культура, яка має велике народногосподарське значення. По-перше, як круп’яна культура, крупа гречки відноситься до дієтичних продуктів харчування, вона містить 12-18 % білків, 3-4 % жирів, має великий вміст крохмалю. Усі ці складові легко засвоюються організмом людини. Жири, які входять до складу зерна гречки, стійкі до окислення, тому навіть при тривалому зберіганні поживні якості крупи не знижуються. Крім того, зерно містить багато вітамінів, мінеральних солей, органічних кислот, рутину, незамінних амінокислот – все це робить продукти з нього обов’язковими для вживання, у першу чергу для хворих, людей із шкідливими умовами праці, дітей. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрний університет | ru |
dc.title | Історія та перспективи розповсюдження гречки на півдні України | ru |
dc.type | Article | ru |